Huawei company ( call based 2016, 2017 through fresherworld )

Huawei company ( call based 2016, 2017 through fresherworld )

developer

Address: Survey No.37, Next to Kundalahalli, EPIP Zone, Whitefield, Bengaluru, Karnataka 560037

*************************************************************************************************************************************
for interview question
******************************************************

HUAWEI Model Aptitude (40 questions)

1. Kim can do a work in 3 days while David can do the same work in 2 days. Both of them finish the work together and get Rs.150. What is the share of Kim?

A. Rs.30

B. Rs.60

C. Rs.70

D. Rs.75

Ans-B

2. Ronald and Elan are working on an assignment. Ronald takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Elan takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?

A. 7 hours 30 minutes

B. 8 hours

C. 8 hours 15 minutes

D. 8 hours 25 minutes

Ans-C

3. A Car travels at an average of 50 miles per hour for 2×1/2 hours and then travels at a speed of 70 miles per hour for 1×1/2 hours. How far the car did travels in the entire 4 hours?

A. 120 miles

B. 150 miles

C. 200 miles

D. 230 miles

Ans-D

4. The distance between two cities A and B is 330 Km. A train starts from A at 8 a.m. and travel towards B at 60 km/hr. Another train starts from B at 9 a.m and travels towards A at 75 Km/hr. At what time do they meet?

A. 10 a.m

B. 10.30 a.m

C. 11 a.m

D. 11.30 a.m

Ans-C

5. A man in a train notices that he can count 21 telephone posts in one minute. If they are known to be 50 metres apart, then at what speed is the train travelling?

A. 55 km/hr

B. 57 km/hr

C. 60 km/hr

D. 63 km/hr

Ans-C

6. If m and n are whole numbers such that mn = 121, then the value of (m – 1)n+1 is

A. 1

B. 10

C. 121

D. 1000

Ans-D

7. If 3(x-y)= 27 and 3(x+y)=243, then x is equal to

A. 0

B. 2

C. 4

D. 6

Ans-C

8. How many shares of market value Rs. 25 each can be purchased for Rs. 12750 brokerage being 2%?

A. 450

B. 500

C. 550

D. 600

Ans-B

9. The market value of a 10.5% stock, in which an income of Rs. 756 is derived by investing Rs. 9000, brokerage being 1/4% is

A. Rs. 108.25

B. Rs. 112.20

C. Rs. 124.75

D. Rs. 125.25

Ans-C

10. The cash realized on selling a 14% stock is Rs.106.25, brokerage being 1/4% is

A. Rs. 105.50

B. Rs. 106

C. Rs. 106.50

D. Rs. 113.75

Ans-B

11. What is the square of 0.16?

A. 0.4

B. 0.004

C. 0.04

D. 4

Ans-A

12. A group of students decided to collect as many paise from each member of the group as is the number of members. If the total collection amounts to Rs. 59.29, the number of members in the group is

A. 17

B. 47

C. 97

D. 77

Ans-D

13. N number of persons decided to raise Rs. 3 lakhs by equal contribution from each. Had they contributed Rs. 50 each extra, the contribution would have been Rs. 3.25 lakhs. How many persons are there?

A. 400

B. 500

C. 550

D. 600

Ans-B

14. On a sports day, if 30 children were made to stand in a column, then 16 columns could be formed. If 24 children were to stand in a column, then how many columns could be formed?

A. 20

B. 22

C. 29

D. 452

Ans-A

15. Along a yard 225 meters long, 26 trees are planted at equal distances, one tree being at each end of the yard. What is the distance between two consecutive trees?

A. 9 meters

B. 12 meters

C. 15 meters

D. 18 meters

Ans-A

16. A lent Rs. 5000 to B for 2 years and Rs. 3000 to C for 4 years on simple interest at the same rate of interest and received Rs. 2200 in all from both of them as interest. The rate of interest per annum is

A. 5%

B. 7%

C. 8%

D. 10%

Ans-D

17. Reshma took a loan of Rs. 1200 with simple interest for as many years as the rate of interest. If she paid Rs. 432 as interest at the end of the loan period, what was the rate of interest?

A. 3.6

B. 5.6

C. 6

D. 18

Ans-C

18. An iron cubes of side 10 cm is hammered into a rectangular sheet of thickness 0.5 cm. If the sides of the sheet are in the ratio 1 : 5 the sides are

A. 10 cm, 50 cm

B. 20 cm, 100 cm

C. 40 cm, 200 cm

D. None of these

Ans-B

19. How many cubes of 10 cm edge can be put in a cubical box of 1 m edge?

A. 10

B. 100

C. 1000

D. 10000

Ans-C

20. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at least 2 heads?

A. 1/2

B. 1/4

C. 1/3

D. 1/8

Ans-A

21. Two pipes A and B can separately fill a cistern in 60 minutes and 75 minutes respectively. There is a third pipe in the bottom of the cistern to empty it. If all the three pipes are simultaneously opened, then the cistern is full in 50 minutes. In how much time, the third pipe alone can empty the cistern?

A. 90 min

B. 100 min

C. 110 min

D. 120 min

Ans-B

22. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had

A. 588 apples

B. 600 apples

C. 672 apples

D. 700 apples

Ans-D

23. How many liters of pure acid are there in 8 liters of a 20% solution?

A. 1.4

B. 1.5

C. 1.6

D. 2.4

Ans-Cb

24. A train 220 m long is running with a speed of 59 kmph. In what time will it pass a man who is running at 7 kmph in the direction opposite to that in which the train is going?

A. &n

HUAWEI PAPER ON 6th MARCH AT GHAZIAYABAD

Hi all… here Im sharing my experience of getting selected in HUAWEI…….There are 3 rounds..

1. Written

2.Technical interview

3.HR interview.
.
In written paper has 3 sections..

First was-Apptitude(10) second was-technical(20)…third was-english(5).

English section was very easy.

Technical and aptitude are too much because technical having lots of quess of ee and moreover time was just 30 minutes…..

Out of 500 students they selected 122 got selected in written and after technical only 75 .

In technical they mainly have 9 panels and asking about wireless comm,optical comm and other subjects of ec….gsm was most asked topic of that day..

After technical they gave forms for hr and in that only 30 got selected..

HR is taken in panel and both 2 panels had one chinese person with Indian person….

The main elimination round was hr and they asked technical as well as simple ques …

Main problem was that Chinese persons are not very clear in pronunciation and thats why hr was not easy.. at 1:00 p,m. in night we got result and distributed offer letters…………..

So guys,,,,bets of luck!!!!!!
with regards..
Prashant Sharma.

Similar Categories HCL Mu-Sigma TCS Amazon CTS
Start your test Series Now
– Revised Question Papers

– New Pattern of Test

– Realtime ranking among test taker

– Unlimited access of complete test series

Take Test Now

Huawei Exam Paper

1. The distance b/w 2 places is 1000 miles and a man has a camel which eats an apple/mile. He has 3000 apples and want to transport from one to another. Camel can take 1000 apples at a time. when reaching the destination how many apples will be with him?

2. How many 3-digit numbers will be there which are divisible by 19?

3. How many 3-digit numbers with at least one 5 in their digits?

4. find the next term 0, 6, 24, 120, –
Ans: 210; each term is obtained by adding multiples of 6 with series 1,3,6,10,15

5. There is 12 pearls. One of them is either light or heavy than others. There is a weighing pan. How many trials are needed to find the exceptional one.

6. There is a work which can be completed by A with 12 days and B by 18 days. A and B works together for 3 days and B left. After that how many days for A to complete the work?
Ans:7 days

7. 1992 Feb have 5 Sundays. In which year, the month Feb have 5 Sundays next?

8. There are 2 pots each filled with water and milk respectively. Some amount of milk is poured into water pot and then the some amount of mixture in water pot is poured into milk pot. which is true?
a. the amount of milk in water pot is greater than the amount of water in milk pot.
b. the amount of milk in water pot is less than the amount of water in milk pot.
c. the amount of water in milk pot is same as that of amount of milk in water pot.
d. cannot be determined.
Ans:C

9. In a party there are women and cats.There are 18 heads and 72 legs altogether. How many women and cats?

10. The sum of 25 consequtive integers (including negative, positive and zero) is divisible by
a. 5
b. 10
c. 25

11. The headquarters of Huawei is at
a. Honkong
b. Shenzan
c. Shanghai

12. In olden times man used to avoid attacks of Dinosour
a. using fire
b. Climbing the tree
c. Using weapons
d. None of the above

13. There is a population of N numbers and each person in the population shakehands with every other person. Which is true?
a. If N is even, even no of shakehands
b. if N is even, odd no of shakehands
c. if N is odd, even no of shakehands
d. if N is odd, odd no of shakehands

14.. which is true?
out of 4 options ans is “& operator cannot be applied to register
variables”

15. How many additions are done in this pgm
for(i=0;i<31;i++) for(j=0;j<31;j++) for(k=0;k<31;k++) d=d+1; 16. i=6720,j=4; for(;i%j==0;){ i=i/j; ; j=j+1; } print i; what is the output? 17. what is a bit=field? 18. Storage class defines a.scope b.scope and permeance c.permeance 19. main(){ int x=0; fun(x); print x; } fun(int x){ x=x+1; print x; } what is the output? 20 Changing some of the bits to a desired pattern is known as 21. main{ int i=1; { int i=2; print i; i=i+1; } print i; } what is the output. 22. standard error stream stderr, ans: are by defaultbuffered 2.3 Named pipes are ansd:strictly unidirectional, even on systems where anonymous pipes are bidirectional ( full-duplex). 24. Proto type of printf Ans: int fprintf(FILE *stream, const char *format, ...) 25.User level switcjing is faster than the kernel level s/w Ans:since a trap to kernel is not required(user level thread is not known by the os) 26.Automatic variables are stored in 27.Dynamic meory is it allocated from heap/satck...? .how to find the size of file in unix 28. How many times is the for loop executed for(i=0;i<10;i++); a. 1 b. 10 c. compiler error d. not executed 29. How many times is the for loop executed for(i=0;i<10;i++); a. 1 b. 10 c. compiler error d. not executed 30. for selection, we use a .if..else b .for loop c. while loop 31.Which of the following is executed 1rst? i .&& ii.|| iii.! a. i b. ii c. iii d. all are equal 32.To find o/p of a recursive pgm, function where in parameters are passed by value,reference......function used in ansi computers to clear the screen is: a. clrsc b. clear c. clescr d. none of the above 33. Some students are standing in a cirle in which 6th and the 16th student are standing opposite to each other. find how many students were present there. 34. Two cube intersect then which of the following is never made: a)rectangle b)triangle c)cube d)none of these 35. Average of 9 numbers is M, avg of 3 nos is N, avg of rest of the nos is P,then what is the equation formed. 36. A ladder was rested along a wall of height 5m. If ladder slides 2m away from the wall then ladder touches the foot of the wall.What is the height of the ladder. 37 A boy gets some rupees from his mother and spends them on 5 stores. He spends one rupee more than half of the money. How much money he had at the time of entering the shop. 38. 311311311311311311 is divisible by: a)3 and 11. b)11 but not 3. c)3 but not 11. d)none of the above. 39. If a rainy day occurs on every 10th day and each rainy day accounts for half rainbow then in 20 days what is the percentage of days when rainbow doesn't takes place. 40. A man works continuosly for 8 days and then takes rest on the 9th day. If he starts on monday then on which day he will take 12th rest. 41. Its 27 min past 10. How many minutes would it take to cover 12 noon. 42. In a transistor in active region there is a relation: a) IB = BIC b) IC = BIB c) IC = IB d) none of these. 43. .For preservation of food we need a) salt b) formaldehyde c) sugar d) none of these 44. what is dry ice. 45. Ammeter 25-0-25mA then what is the sensitivity of ammeter. 46) Which layer is not in OSI layer: a)physical b)data link c)network d)transmission 47. If carrier is modulated 100 % then what is the percentage increment of power: a)50 b)100 c)0 d)none 48. Convert (17)10 to binary. 49. (375)10 = ()8 50 During a day at which time most distortion takes place. Huawei Previous Placement Paper Aptitude Round 1. Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728 (a) 12 (b) 20 (c) 8 (d) none of these Ans. (c) 2. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs.Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current? (a) 1/2 kmph (b) 7/12 kmph (c) 5 kmph (d) none of these Ans. (b) 3. A goat is tied to one corner of a square plot of side 12m by a rope 7m long.Find the area it can graze? (a) 38.5 sq.m (b) 155 sq.m (c) 144 sq.m (d) 19.25 sq.m Ans. (a) 4. Mr. Shah decided to walk down the escalator of a tube station. He found that if he walks down 26 steps, he requires 30 seconds to reach the bottom. However, if he steps down 34 stairs he would only require 18 seconds to get to the bottom. If the time is measured from the moment the top step begins to descend to the time he steps of the last step at the bottom, find out the height of the stair way in steps? Ans.46 steps. 5. The average age of 10 members of a committee is the same as it was4 years ago, because an old member has been replaced by a young member. Find how much younger is the new member ? Ans.40 years. 6.If 2x-y=4 then 6x-3y=? (a)15 (b)12 (c)18 (d)10 Ans. (b) 7.If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x? (a)12 (b)8 (c)16 (d)6 Ans. (b) 8. (1/10)18 - (1/10)20 = ? (a) 99/1020 (b) 99/10 (c) 0.9 (d) none of these Ans. (a) 9.Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins.If all of them work together, find the time taken to fill the tank (a) 17 1/7 mins (b) 20 mins (c) 8 mins (d) none of these Ans. (a) 10. Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day.How many hour a day should 40 men work to complete the job? (a) 8 hrs (b) 7 1/2 hrs (c) 7 hrs (d) 9 hrs Ans. (b) 11. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and container A is full of water while the other two are empty. If from container A water is poured into container B which becomes 1/3 full, and into container C which becomes 1/2 full, how much water is left in container A? 12. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE? Ans. AE = 10. 13. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the chord BC? Ans. BC = 4 cm. 14. A 270 metres long train running at the speed of 120 kmph crosses another train running in opposite direction at the speed of 80 kmph in 9 seconds. What is the length of the other train A) 230 m B) 240 m C) 260 m D) 320 m E) None of these Ans: A 15 Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace. Ans. 64/2210. 16. A number of cats got together and decided to kill between them 999919 mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice than there were cats. How many cats do you think there were ? Ans. 991 . 17. If Log2 x - 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x be? Ans. x = e2 or e3. 18. The square of a two digit number is divided by half the number. After 36 is added to the quotient, this sum is then divided by 2. The digits of the resulting number are the same as those in the original number, but they are in reverse order. The ten's place of the original number is equal to twice the difference between its digits. What is the number? Ans. 46 19.Can you tender a one rupee note in such a manner that there shall be total 50 coins but none of them would be 2 paise coins.? Ans. 45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1 twenty-five paise coins. 20.A monkey starts climbing up a tree 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft. and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the top? Ans.18 hours. 21. What is the missing number in this series? 8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12 Ans. 9 22. A certain type of mixture is prepared by mixing brand A at Rs.9 a kg. with brand B at Rs.4 a kg. If the mixture is worth Rs.7 a kg., how many kgs. of brand A are needed to make 40kgs. Of the mixture? Ans. Brand A needed is 24kgs . 23. A wizard named Nepo says "I am only three times my son's age. My father is 40 years more than twice my age. Together the three of us are a mere 1240 years old." How old is Nepo? Ans. 360 years old . 24. One dog tells the other that there are two dogs in front of me. The other one also shouts that he too had two behind him. How many are they? Ans. Three. 25. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the previous day. How many bananas did he eat on the first day? Ans. Eight. 26. If it takes five minutes to boil one egg, how long will it take to boil four eggs? Ans. Five minutes. 27. The minute hand of a clock overtakes the hour hand at intervals of 64 minutes of correct time. How much a day does the clock gain or lose? Ans. 32 8/11 minutes. 28. Solve for x and y: 1/x - 1/y = 1/3, 1/x2 + 1/y2 = 5/9. Ans. x = 3/2 or -3 and y = 3 or -3/2. 29. Daal is now being sold at Rs. 20 a kg. During last month its rate was Rs. 16 per kg. By how much percent should a family reduce its consumption so as to keep the expenditure fixed? Ans. 20 %. 30. Find the least value of 3x + 4y if x2y3 = 6. Ans. 10. 31. Can you find out what day of the week was January 12, 1979? Ans. Friday. 32. A garrison of 3300 men has provisions for 32 days, when given at a rate of 850 grams per head. At the end of 7 days a reinforcement arrives and it was found that now the provisions will last 8 days less, when given at the rate of 825 grams per head. How, many more men can it feed? Ans. 1700 men. 33. From 5 different green balls, four different blue balls and three different red balls, how many combinations of balls can be chosen taking at least one green and one blue ball? Ans. 3720. 34. Three pipes, A, B, & C are attached to a tank. A & B can fill it in 20 & 30 minutes respectively while C can empty it in 15 minutes. If A, B & C are kept open successively for 1 minute each, how soon will the tank be filled? Ans. 167 minutes. 35. A person walking 5/6 of his usual rate is 40 minutes late. What is his usual time? Ans. 3 hours 20 minutes. 36. For a motorist there are three ways going from City A to City C. By way of bridge the distance is 20 miles and toll is $0.75. A tunnel between the two cities is a distance of 10 miles and toll is $1.00 for the vehicle and driver and $0.10 for each passenger. A two-lane highway without toll goes east for 30 miles to city B and then 20 miles in a northwest direction to City C. 1. Which is the shortest route from B to C (a) Directly on toll free highway to City C (b) The bridge (c) The Tunnel (d) The bridge or the tunnel (e) The bridge only if traffic is heavy on the toll free highway Ans. (a) 2. The most economical way of going from City A to City B, in terms of toll and distance is to use the (a) tunnel (b) bridge (c) bridge or tunnel (d) toll free highway (e) bridge and highway Ans. (a) 3. Jim usually drives alone from City C to City A every working day. His firm deducts a percentage of employee pay for lateness. Which factor would most influence his choice of the bridge or the tunnel ? (a) Whether his wife goes with him (b) scenic beauty on the route (c) Traffic conditions on the road, bridge and tunnel (d) saving $0.25 in tolls (e) price of gasoline consumed in covering additional 10 miles on the bridge Ans. (a) 4. In choosing between the use of the bridge and the tunnel the chief factor(s) would be: I. Traffic and road conditions II. Number of passengers in the car III. Location of one's homes in the center or outskirts of one of the cities IV. Desire to save $0.25 (a) I only (b) II only (c) II and III only (d) III and IV only (e) I and II only Ans. (a) 37.The letters A, B, C, D, E, F and G, not necessarily in that order, stand for seven consecutive integers from 1 to 10 D is 3 less than A B is the middle term F is as much less than B as C is greater than D G is greater than F 1. The fifth integer is (a) A (b) C (c) D (d) E (e) F Ans. (a) 2. A is as much greater than F as which integer is less than G (a) A (b) B (c) C (d) D (e) E Ans. (a) 3. If A = 7, the sum of E and G is (a) 8 (b) 10 (c) 12 (d) 14 (e) 16 Ans. (a) 4. A - F = ? (a) 1 (b) 2 (c) 3 (d) 4 (e) Cannot be determined Ans. (a) 5. An integer T is as much greater than C as C is greater than E. T can be written as A + E. What is D? (a) 2 (b) 3 (c) 4 (d) 5 (e) Cannot be determined Ans. (a) 6. The greatest possible value of C is how much greater than the smallest possible value of D? (a) 2 (b) 3 (c) 4 (d) 5 (e) 6 Ans. (a) 38. 1. All G's are H's 2. All G's are J's or K's 3. All J's and K's are G's 4. All L's are K's 5. All N's are M's 6. No M's are G's 1. If no P's are K's, which of the following must be true? (a) All P's are J's (b) No P is a G (c) No P is an H (d) If any P is an H it is a G (e) If any P is a G it is a J Ans. (a) 2. Which of the following can be logically deduced from the conditions stated? (a) No M's are H's (b) No M's that are not N's are H's (c) No H's are M's (d) Some M's are H's (e) All M's are H's Ans. (a) 3. Which of the following is inconsistent with one or more of the conditions? (a) All H's are G's (b) All H's that are not G's are M's (c) Some H's are both M's and G's (d) No M's are H's (e) All M's are H's Ans. (a) 4. The statement "No L's are J's" is I. Logically deducible from the conditions stated II. Consistent with but not deducible from the conditions stated III. Deducible from the stated conditions together with the additional statement "No J's are K's" (a) I only (b) II only (c) III only (d) II and III only (e) Neither I, II nor III Ans. (a) 39.In country X, democratic, conservative and justice parties have fought three civil wars in twenty years. TO restore stability an agreement is reached to rotate the top offices President, Prime Minister and Army Chief among the parties so that each party controls one and only one office at all times. The three top office holders must each have two deputies, one from each of the other parties. Each deputy must choose a staff composed of equally members of his or her chiefs party and member of the third party. 1. When Justice party holds one of the top offices, which of the following cannot be true (a) Some of the staff members within that office are justice party members (b) Some of the staff members within that office are democratic party members (c) Two of the deputies within the other offices are justice party members (d) Two of the deputies within the other offices are conservative party members (e) Some of the staff members within the other offices are justice party members. Ans. (a) 2. When the democratic party holds presidency, the staff of the prime minister's deputies are composed I. One-fourth of democratic party members II. One-half of justice party members and one-fourth of conservative party members III. One-half of conservative party members and one-fourth of justice party members. (a) I only (b) I and II only (c) II or III but not both (d) I and II or I and III (e) None of these Ans. (a) 3. Which of the following is allowable under the rules as stated: (a) More than half of the staff within a given office belonging to a single party (b) Half of the staff within a given office belonging to a single party (c) Any person having a member of the same party as his or her immediate superior (d) Half the total number of staff members in all three offices belonging to a single party (e) Half the staff members in a given office belonging to parties different from the party of the top office holder in that office. Ans. (a) 4. The office of the Army Chief passes from Conservative to Justice party. Which of the following must be fired. (a) The democratic deputy and all staff members belonging to Justice party (b) Justice party deputy and all his or hers staff members (c) Justice party deputy and half of his Conservative staff members in the chief of staff office (d) The Conservative deputy and all of his or her staff members belonging to Conservative party (e) No deputies and all staff members belonging to conservative parties. Ans. (a) 40.In recommendations to the board of trustees a tuition increase of $500 per year, the president of the university said "There were no student demonstrations over the previous increases of $300 last year and $200 the year before". If the president's statement is accurate then which of the following can be validly inferred from the information given: I. Most students in previous years felt that the increases were justified because of increased operating costs. II. Student apathy was responsible for the failure of students to protest the previous tuition increases. III. Students are not likely to demonstrate over new tuition increases. (a) I only (b) II only (c) I or II but not both (d) I, II and III (e) None Ans. (a) C programming 1. Can you combine the following two statements into one? char *p; p = (char*) malloc(100); A. char p = *malloc(100); B. char *p = (char) malloc(100); C. char *p = (char*)malloc(100); D. char *p = (char *)(malloc*)(100); 2. What will be the output of the program ? int main() int i=3, *j, k; j = &i; printf("%d\n", i**j*i+*j); return 0; A. 30 B. 27 C. 9 D. 3 3. Point out the compile time error in the program given below. int main() int *x; 1; return 0; A. Error: invalid assignment for x B. Error: suspicious pointer conversion C. No error D. None of above 4. Which of the following statements correct about k used in the below statement? char ****k; A. k is a pointer to a pointer to a pointer to a char B. k is a pointer to a pointer to a pointer to a pointer to a char C. k is a pointer to a char pointer D. k is a pointer to a pointer to a char 5. What is the similarity between a structure, union and enumeration? A. All of them let you define new values B. All of them let you define new data types C. All of them let you define new pointers D. All of them let you define new structures 6. What will be the output of the program ? int main() enum days {MON=-1, TUE, WED=6, THU, FRI, SAT}; printf("%d, %d, %d, %d, %d, %d\n", MON, TUE, WED, THU, FRI, SAT); return 0; A. -1, 0, 1, 2, 3, 4 B. -1, 2, 6, 3, 4, 5 C. -1, 0, 6, 2, 3, 4 D. -1, 0, 6, 7, 8, 9 7. Which of the following code fragments inserted, will allow to compile? A. new Inner(); //At line 5 B. new Inner(); //At line 10 C. new ot.Inner(); //At line 10 D. new Outer.Inner(); //At line 10ct data 8. Which of the following statements correct about the below code? A. Structure bolts is nested within structure engine. B. Structure engine is nested within structure maruti. C. Structure maruti is nested within structure engine. D. Structure maruti is nested within structure bolts. 9. public void test(int x) { int odd = 1; if(odd) /* Line 4 */ System.out.println("odd"); } else System.out.println("even"); } Which statement is true? A. Compilation fails. B. "odd" will always be output. C. "even" will always be output. D. "odd" will be output for odd values of x, and "even" for even values 10. public class Outer { public void someOuterMethod() //Line 5 } public class Inner { } public static void main(String[] argv) Outer ot = new Outer(); //Line 10 } } Which of the following code fragments inserted, will allow to compile? A. new Inner(); //At line 5 B. new Inner(); //At line 10 C. new ot.Inner(); //At line 10 D. new Outer.Inner(); //At line 10 11. What will be output when you will execute following c code? #include

int main(){

int check=2;

switch(check){

case 1: printf(“D.W.Steyn”);

case 2: printf(” M.G.Johnson”);

case 3: printf(” Mohammad Asif”);

default: printf(” M.Muralidaran”);

}

return 0;

}

Choose all that apply:

(A) M.G.Johnson

(B) M.Muralidaran

(C) M.G.Johnson Mohammad Asif M.Muralidaran

(D) Compilation error

(E) None of the above

Answer: (C)

12. What will be output of following c code?

#include

int main(){

int i=2,j=2;

while(i+1?–i:j++)

printf(“%d”,i);

return 0;

}

(A)1

(B)2

(C)3

(D)4

(E)Compilation error

Answer: (A)

13. What will be output of following c code?\

#include

int main(){

int i,j;

i=j=2,3;

while(–i&&j++)

printf(“%d %d”,i,j);

return 0;

}

(A) 2

(B) 3

(C) 13

(D)Infinite loop

(E) Compilation error

Answer: (c)

14. What will be output of following program?

#include

int main(){

int i = 3;

int *j;

int **k;

j=&i;

k=&j;

printf(%u %u %d ”,k,*k,**k);

return 0;

}

(A) Address, Address, 3

(B) Address, 3, 3

(C) 3, 3, 3

(D) Compilation error

(E) None of above

Answer: (A)

15. What is size of generic pointer in c?

(A) 0

(B) 1

(C) 2

(D) Null

(E) Undefined

Answer: (C)

16. What will be output if you will execute following c code?

#include

int main(){

int const SIZE=5;

int expr;

double value[SIZE]={2.0,4.0,6.0,8.0,10.0};

expr=1|2|3|4;

printf(“%f”,value[expr]);

return 0;

}

(A) 2.000000

(B) 4.000000

(C) 6.000000

(D) 8.000000

(E) Compilation error

Answer: (E)

16. What will be output when you will execute following c code?

#include

int main(){

int const SIZE=5;

int expr;

double value[SIZE]={2.0,4.0,6.0,8.0,10.0};

expr=1|2|3|4;

printf(“%f”,value[expr]);

return 0;

}

Choose all that apply:

(A) 2.000000

(B) 4.000000

(C) 8.000000

(D) Compilation error

(E) None of the above

Answer: (D)

17. What will be output of the following c program?

#include

int main(){

long int 1a=5l;

printf(“%ld”,1a);

return 0;

}

(A) 5

(B) 51

(C) 6

(D) Compilation error

(E) None of these

Answer: (D)

18. What will be output of the following program?

#include

int main(){

int i=1;

i=2+2*i++;

printf(“%d”,i);

return 0;

}

(A) 4

(B) 5

(C) 6

(D) 7

(E)Compilation error

Answer: (B)

19. What will be output when you will execute following c code?

#include

int main(){

int a=5,b=10,c=1;

if(a&&b>c){

printf(“cquestionbank”);

}

else{

break;

}

return 0;

}

Choose all that apply:

(A)cquestionbank

(B)It will print nothing

(C)Run time error

(D)Compilation error

(E)None of the above

Answer: (D)

20. What will be output when you will execute following c code?

#include

int main(){

int a=100;

if(a>10)

printf(“M.S. Dhoni”);

else if(a>20)

else if(a>30)

printf(“A.B. de villiers”);

return 0;

}

Choose all that apply:

(A)M.S. Dhoni

(B)A.B. de villiers

(C)M.S Dhoni

M.E.K Hussey

A.B. de Villiers

(D)Compilation error: More than one conditions are true

(E)None of the above

Answer: (A)

Huawei Placement Paper

SECTION #1

1.A lady’s age is between 50 and 70.each of her sons has many sons as his brothers. the sum of the sons and grandsons in the lady’s age. what is her age?

2. Two persons have 64 and 20 barrels of wine. the first one pays tax 5 barrels and 40 frames. the second one pays 2 barrel and got back 40 frames. What is the value of each barrel and the tax paid on each barrel?

3. There are 20 balls of green color,20 balls of red color,20 balls of blue color,20 of balck,20 of yellow. how many u have to pick to guarantee 2pairs of same color?

4. 8 litres are drawn from a cask full of wine and is then filled with water. This operation is performed three more times. The ratio of the quantity of wine now left in cask to that of water is 16 : 81. How much wine did the cask hold originally?

A. 18 litres

B. 24 litres

C. 32 litres

D. 42 litres

5. In how many ways a committee, consisting of 5 men and 6 women can be formed from 8 men and 10 women?

A. 266

B. 5040

C. 11760

D. 86400

6.A man buys Rs. 20 shares paying 9% dividend. The man wants to have an interest of 12% on his money. The market value of each share is:

A. Rs. 12

B. Rs. 15

C. Rs. 18

D. Rs. 21

E. None of these

7. If m and n are whole numbers such that mn = 121, the value of (m – 1)n + 1 is:

A. 1

B. 10

C. 121

D. 1000

8. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:

A. 213444

B. 214344

C. 214434

D. 231444

9. A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:

A. 145º

B. 150º

C. 155º

D. 160º

10. What was the day of the week on 17th June, 1998?

A. Monday

B. Tuesday

C. Wednesday

D. Thursday

11. In how many ways a committee, consisting of 5 men and 6 women can be formed from 8 men and 10 women?

A. 266

B. 5040

C. 11760

D. 86400

12..A man buys Rs. 20 shares paying 9% dividend. The man wants to have an interest of 12% on his money. The market value of each share is:

A. Rs. 12

B. Rs. 15

C. Rs. 18

D. Rs. 21

E. None of these

13. If m and n are whole numbers such that mn = 121, the value of (m – 1)n + 1 is:

A. 1

B. 10

C. 121

D. 1000

14. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:

A. 213444

B. 214344

C. 214434

D. 231444

15.. A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:

A. 145º

B. 150º

C. 155º

D. 160º

16.. What was the day of the week on 17th June, 1998?

A. Monday

B. Tuesday

C. Wednesday

D. Thursday

17.. If a – b = 3 and a2 + b2 = 29, find the value of ab.

A. 10

B. 12

C. 15

D. 18

18. A trader owes a merchant Rs. 10,028 due 1 year hence. The trader wants to settle the account after 3 months. If the rate of interest 12% per annum, how much cash should he pay?

A. Rs. 9025.20

B. Rs. 9200

C. Rs. 9600

D. Rs. 9560

19. A pupil’s marks were wrongly entered as 83 instead of 63. Due to that the average marks for the class got increased by half. The number of pupils in the class is

A) 10

B) 20

C) 40

D) 73

Ans: C

20. The average weight of A, B and C is 45 kg. If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C be 43 kg, then the weight of B is

A) 17 kg

B) 20 kg

C) 26 kg

D) 31 kg

Ans: D

21. The average monthly salary of 20 employees in an organisation is Rs. 1500. If the manager’s salary is added, then the average salary increases by Rs. 100. What is the manager’s salary?

A) Rs.2000

B) Rs.2400

C) Rs. 3600

D) Rs.4800

Ans: C

22. The average of five consecutive numbers in n. If the next two numbers are also included, the average will :

A) remain the same

B) increase by 1

C) increase by 1.4

D) increase by 2

Ans: B

23. In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid.If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was

A) 2700

B) 2900

C) 3000

D) 3100

Ans: A

24. Two tailors X and Y are paid a total of Rs. 550 pe week by their employer. If X is paid 120 percent of the sum paid to Y, how much is Y paid per week

A) Rs. 200

B) Rs. 250

C) Rs.300

D) Rs. None of these

Ans : B

25. A student secures 90%, 60% and 54% marks in test papers with 100, 150 and 200 respectively as maximum marks. The percentage of his aggregate is

A) 64

B) 68

C) 70

D) None of these

Ans: A

26. A man gains 20% by selling an article for a certain price. If he sells it at double the price, the percentage of profit will be

A) 40

B) 100

C) 120

D) 140

Ans: D

27. Profit earned by selling an article for Ra. 1060 is 20% more than the loss incurred by selling the article for Rs. 950. At what price should be article be sold to earn 20% profit.?

A) 980

B) 1080

C) 1800

D) None of these

Ans: D

28. The ages of A and B are in the ration of 3:1. Fifteen years hence, the ratio will be 2:1 Their present ages are

A) 30 years, 10 years

B) 45 years, 15 years

C) 21 years, 7years

D) 60 years, 20 years

Ans: B

29. The electricity bill of a certain establishment is partly fixed and partly varies as the number of units of electricity consumed. When in a certain month 540 units are consumed, the bill is Rs. 1800. In another month 620 units are consumed and the bill is Rs. 2040. In yet another month 500 units are consumed. The bill for that month would be

A) Rs.1560

B) Rs. 1680

C) Rs. 1840

D) Rs. 1950

Ans: B

30. A and B are two alloys of gold and copper prepared by mixing metals in the ratio 7: 2 and 7: 11 respectively. If equal quantities of the alloys are melted to form a third alloy C, the ratio of gold and copper in C will be

A) 5:7

B) 5:9

C) 7:5

D) 9:5

Ans: C

31. The average age of 10 members of a committee is the same as it was4 years ago, because an old member has been replaced by a young member. Find how much younger is the new member ?

Ans.40 years.

32. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and container A is full of water while the other two are empty. If from container A water is poured into container B which becomes 1/3 full, and into container C which becomes 1/2 full, how much water is left in container A?

33. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?

Ans. AE = 10.

34. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the chord BC?

Ans. BC = 4 cm.

35. A 270 metres long train running at the speed of 120 kmph crosses another train running in opposite direction at the speed of 80 kmph in 9 seconds. What is the length of the other train

A) 230 m

B) 240 m

C) 260 m

D) 320 m

E) None of these

36. Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.

Ans. 64/2210.

37. A number of cats got together and decided to kill between them 999919 mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice than there were cats. How many cats do you think there were ?

Ans. 991.

38. If Log2 x – 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x be?

Ans. x = e2 or e3.

39. The square of a two digit number is divided by half the number. After 36 is added to the quotient, this sum is then divided by 2. The digits of the resulting number are the same as those in the original number, but they are in reverse order. The ten’s place of the original number is equal to twice the difference between its digits. What is the number?

Ans. 46

40.A monkey starts climbing up a tree 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft. and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the top?

Ans.18 hours.

SECTION #2

1.find the output

void main()

{

struct a

{

char ch[10];

char *str;

};

struct a s1={“Hyderabad”,”Bangalore”};

printf(“\n%c%c”,s1.ch[0],*s1.str);

printf(“\n%s%s”,s1.ch,s1.str);

getch();

}

Ans: HB, HyderabadBangalor

2. What is the output of the program

#include

#include

void main()

{

char *st1[3]= {“Hello”,”World”,”VIBIN”};

*st1=st1[2];

st1[1]=*st1;

free(st1[0]);

free(st1[1]);

clrscr();

printf(“%s %s %s”,st1,st1[1],st1[2]);

getch();

}

A. Garbage Garbage VIBIN

B. VIBIN VIBIN VIBIN

C. Hello World VIBIN

D. Core Dump:cannot Print after freeing the memory

Ans: D

3. find the output

void main()

{

int i,j,k;

for(i=0;i<3;i++) k=sum(i,i); printf("\n%d",k); getch(); } sum(s,t) { static int m; m+=s+t; return m; } Ans: 6 4. find the output void main() { int i; clrscr(); for(i=1;i<6;++i) switch(i) { case 1: case 2: printf("%d,",i++);break; case 3: continue; case 4: printf("%d,",i); } printf("%d",i); getch(); } Ans: 1,4,6 5.Which of the storage class(es) becomes the global variables for the entire Program (A) Extern (B) Static (C) Auto (D) Register Ans: A 6. What is the output of the program void main() { char s[]="oracle is the best"; char t[40]; char *ss,*tt; while(*tt++=*ss++); printf("%s",t); getch(); } A. oracle is the best B. Core dump C. Error Message D. Goes into infinite loop Ans: B. core dump 7. What is the output of the program void main() { int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9}; int i=1; clrscr(); for(;i<9;i++) printf("%d ",--j[i++]); getch(); } A. 6,2,1,5 B. 6,2,1,5,7 C. Error Message D. core dump Ans: A. 6,2,1,5 8. What is the output of the program void main() { int i,j,k,n=5; clrscr(); for(i=5;i>0;i–)

{

j=19 && Y++!=10 && Y++>10)

{printf(“%d”, Y);

else

printf(“%d”, Y);

}

Ans. 13

13. What is the sizeof(long int)

(a) 4 bytes

(b) 2 bytes

(c) compiler dependent

(d) 8 bytes

14.Which of the function operator cannot be over loaded

(a) <= (b) ?: (c) = (d) * 15.Find the output for the following C program main() {intx=2,y=6,z=6; x=y==z; printf(%d",x) } 16.find the output main() { printf("%d%d"size of ("Hcl technologies"),strlen("HCL Technologies")); } a)16 16 b)16 17 c)17 17 d)17 16 17. find the output main() { char arr[]={ ' a','b','\n',....} some more instructions; } ANS:77 18. find the output main() { int arr[]={0,1,2,3,4) int *a={arr, arr+1,arr+2,...} int **p=a; p++; some instructions: } 19. find the output void main() { int i=5; printf("%d",i++ + ++i); } a) 11 b) 12 c) 10 d) output cant be predicted Ans: d 20. find the output main( ) { int a[2][3][2] = {{{2,4},{7,8},{3,4}},{{2,2},{2,3},{3,4}}}; printf(“%u %u %u %d \n”,a+1,*a+1,**a+1,***a+1); } a) 100, 100, 100, 2 b) 101,101,101,2 c) 114,104,102,3 d) none